De schietpartij vond plaats in de buurt van de Matongegalerij op de Waversesteenweg.

Matonge opnieuw opgeschrikt door schietpartij, geen gewonden

JP
© BRUZZ
06/11/2023

Zondagavond heeft op de Waversesteenweg in Matonge een schietpartij plaatsgevonden. Volgens het Brussels parket, dat de zaak onderzoekt, zijn er geen gewonden. Voorlopig is niet duidelijk of het gaat om drugsgerelateerd geweld, zoals recent bij een andere schietpartij in de wijk het geval was.

De politie van Brussel Hoofdstad Elsene kreeg zondag iets voor 22 uur een oproep over schoten die afgevuurd zouden zijn op de Waversesteenweg in Elsene, in de buurt van de Matongegalerij. Op de plaats delict werden kogelinslagen en kogels gevonden. Uit de vaststellingen van de politie en het Brussels parket blijkt dat niemand bij de schietpartij gewond is geraakt.

Het is niet de eerste schietpartij in de Elsense Matongewijk dit jaar. Eind september kwam het tot een schietpartij tussen bendeleden, waarbij een burgerslachtoffer gewond raakte. "Ik zal nooit toestaan dat de wijk een speelterrein wordt voor drugsdealers en hun geweld," reageerde de burgemeester van Elsene, Christos Doulkeridis (Ecolo) toen.

Het is te vroeg om te zeggen of het ook dit keer ging om drugsgerelateerd geweld, het parket onderzoekt de exacte omstandigheden nog. Ook de zoektocht naar de daders loopt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni