Messentrekker Dudenpark geïnterneerd

© GOB-DML
| Het Dudenpark in Vorst.

De man die in april verschillende vrouwen aanviel met een mes in het Dudenpark in Vorst wordt geïnterneerd, dat heeft de raadkamer vrijdag beslist. De 19-jarige verdachte werd ontoerekeningsvatbaar verklaard.

Het tweede weekend van april werden drie vrouwen aangevallen door een man met een mes. Het eerste slachtoffer, een 25-jarige vrouw, werd op zaterdag 9 april beroofd van haar gsm en kreeg vervolgens een messteek toegediend. De jonge vrouw raakte daarbij zwaargewond, maar na verzorging in het ziekenhuis bleek het levensgevaar geweken.

De volgende dag sloeg dezelfde dader opnieuw toe. Hij benaderde een vrouw, eiste haar gsm en bedreigde het slachtoffer met een mes. Hij probeerde de vrouw neer te steken, maar het slachtoffer kon zijn uithalen ontwijken. Een vriendin die tussenbeide kwam, kreeg verschillende vuistslagen, maar slaagde erin de dader te verjagen. Kort nadien kon een verdachte worden opgepakt. Het gaat om een 19-jarige man die sinds zijn arrestatie in de cel zit.

Ontoerekeningsvatbaar

De man verscheen vrijdag voor de raadkamer in Brussel, die besliste om de man te interneren. Dat wil zeggen dat de man zich niet voor de rechtbank zal moeten verantwoorden voor de feiten in het Dudenpark omdat hij ontoerekeningsvatbaar werd verklaard.

Een internering is geen straf, maar een veiligheidsmaatregel. De verdachte heeft recht op medische zorgen en zal in theorie moeten worden opgevangen in een psychiatrische instelling. Ons land kampt echter met een tekort aan plekken in de psychiatrie, waardoor ongeveer één op zes geïnterneerden vaak in gewone gevangenissen wordt opgesloten.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?