| Het Dudenpark (themabeeld)

Messentrekker Dudenpark blijft nog zeker twee maanden in de cel

© Chris Verhaeghe
19/05/2022

De man die begin april meerdere vrouwen heeft aangevallen met een mes in het Dudenpark in Vorst, blijft in de cel. De Brusselse raadkamer verlengde deze week zijn aanhouding.

Het tweede weekend van april werden drie vrouwen aangevallen door een man met een mes. Het eerste slachtoffer, een 25-jarige vrouw, werd op zaterdag beroofd van haar gsm en kreeg vervolgens een messteek toegediend. De jonge vrouw raakte daarbij zwaargewond, maar na verzorging in het ziekenhuis bleek het levensgevaar geweken.

Daags nadien sloeg de dezelfde dader opnieuw toe. Hij benaderde een vrouw, eiste haar gsm en bedreigde het slachtoffer met een mes. Hij probeerde de vrouw neer te steken, maar het slachtoffer kon zijn uithalen ontwijken. Een vriendin die tussenbeide kwam, kreeg verschillende vuistslagen toegediend, maar slaagde er in de dader te verjagen. Kort nadien kon een verdachte worden opgepakt. Het gaat om een tiener, die sinds zijn arrestatie in de cel zit.

De 19-jarige verdachte verscheen deze week voor de raadkamer in Brussel, die zijn aanhouding verlengde. Daardoor blijft de man nog minstens twee maanden in de cel. Intussen loopt het onderzoek nog verder. Het parket stelde ook een deskundige aan om de verdachte psychiatrisch te laten onderzoeken.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni