Verdachte van mesaanvallen in Dudenpark blijft aangehouden

© Maxime Simon-BRUZZ
| Nancy Burrello werd zondagmiddag aangevallen toen ze met haar hond en haar vriendin op deze bankjes zaten

De man die afgelopen weekend twee vrouwen zou hebben aangevallen met een mes in het Dudenpark in Vorst, is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket dinsdag. "Hij werd in verdenking gesteld voor afpersing met wapen, poging afpersing met wapen, slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg, en verboden wapenbezit."

Het eerste incident vond zaterdagavond plaats. Een vrouw die in het Dudenpark aan het wandelen was, werd aangesproken door een man die haar bedreigde met een mes en haar beroofde van haar gsm. Vervolgens stak de aanvaller de vrouw neer ter hoogte van haar linkerlong. Het slachtoffer werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, maar is inmiddels buiten levensgevaar.

Zondag vond er een gelijkaardig incident plaats. Twee vrouwen werden er aangesproken door een man die hen bedreigde met een mes. Eén van hen verzette zich, waarna de dader zonder buit op de vlucht sloeg. Op basis van de verklaringen van getuigen van de feiten van zaterdag en zondag bleek dat het om dezelfde dader ging.

De man kon nadien worden geïdentificeerd en werd opgepakt. Het bleek te gaan om een 19-jarige man. Die werd maandag door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Een gerechtspsychiater zal de man ook onderzoeken.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?