Michaël Van De Vreken krijgt 21 jaar cel voor doodslag op ex

Het Brusselse hof van assisen heeft Michaël Van De Vreken (33) dinsdagavond veroordeeld.

Het Brusselse hof van assisen heeft Michaël Van De Vreken (33) dinsdagavond veroordeeld tot een celstraf van 21 jaar voor de doodslag op zijn ex-vriendin, Vjollca Hoxha, in maart 2017 in Jette. De advocaat-generaal had een zwaardere gevangenisstraf van 25 jaar geëist tegen Van De Vreken.

Eerder op de dag was hij al schuldig verklaard voor doodslag. Bij de bepaling van de strafmaat hielden de juryleden en magistraten geen rekening met verzachtende omstandigheden. Het lichaam van de 22-jarige Albanese vrouw was op 26 maart 2017 gevonden in het kanaal Brussel-Charleroi ter hoogte van Laken.

Kanaal

De man gaf toe dat hij de 22-jarige Albanese vrouw heeft gedood, maar verklaarde dat hij niet de intentie had haar te doden. Hij had haar naar eigen zeggen naar de keel gegrepen om haar in bedwang te houden nadat ze hem had gekrabd.

De dertiger verklaarde dat hij het lichaam van Hoxha vervolgens in een laken had gewikkeld, het in een wasmand had gestopt en vervolgens in een grote zak. Daarna gooide hij het lichaam in het kanaal Brussel-Charleroi. De zak met het lichaam werd aangetroffen door drie personen in een boot, die de politie verwittigden.

Mensenhandel

Het lichaam werd door middel van een autopsie geïdentificeerd. De wetsdokter sloot een overlijden door verdrinking uit. Hoxha arriveerde in 2014 in België en kwam als prostituee in de Brusselse Aarschotstraat terecht.

In 2015 ontving ze het statuut van slachtoffer van mensenhandel en seksuele uitbuiting, nadat ze getuigde tegen haar pooier. Die man werd veroordeeld tot 5 jaar cel. Ze ging vervolgens bij Michaël Van De Vreken wonen, een vroegere klant, en begon te werken als verkoopster en als serveerster.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?