Minstens vier dagvaardingen voor overtredingen coronamaatregels

© PhotoNews

Het Brusselse parket heeft de voorbije dagen minstens vier personen gedagvaard omdat ze zich herhaaldelijk niet hielden aan de maatregelen. Een vijfde meerderjarige kreeg nog een waarschuwing, net als een minderjarige. Voor alle zes was het minstens al de vijfde keer dat ze betrapt werden bij een samenscholing of een niet-essentiële verplaatsing, zo meldt het parket maandag.

Zondag waren drie personen ter beschikking gesteld van het Brusselse parket omdat ze al meermaals betrapt waren op het niet-naleven van de coronamaatregelen. Twee van hen kregen van het parket een rechtstreekse dagvaarding en moeten zich op 15 mei voor de Brusselse correctionele rechtbank verantwoorden. De derde kreeg van het parket nog een laatste waarschuwing.


Maandagvoormiddag verschenen opnieuw drie personen voor het Brusselse parket. Twee van hen werden rechtstreeks gedagvaard voor de zitting van de correctionele rechtbank van 8 mei. De derde was een minderjarige die betrapt werd toen hij met enkele vrienden aan het voetballen was. Ook hij kreeg een waarschuwing.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?