Moeder blijft in cel na verdacht overlijden 7-jarige dochter

© Google Streetview
| Het meisje werd dood aangetroffen in deze blokken in de Koorstraat.

De moeder van het 7-jarig meisje dat eind vorige week in verdachte omstandigheden om het leven kwam in Sint-Jans-Molenbeek, blijft in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer vrijdag beslist. Intussen loopt het onderzoek volop verder.

Maandag deed de moeder van het meisje aangifte op het gemeentehuis van het overlijden van haar 7-jarig dochtertje. Politie en parket werden erbij gehaald, die meteen een onderzoek openden voor een verdacht overlijden.

Uit de eerste vaststelling bleek dat het meisje vorige week vrijdag al om het leven was gekomen en dat de moeder om een nog onbekende reden maar liefst drie dagen wachtte vooraleer ze dat meldde. De vrouw werd opgepakt en nadat de autopsie had aangetoond dat het kind geen natuurlijke dood was gestorven, onder aanhoudingsbevel geplaatst door de onderzoeksrechter.

De raadkamer besliste vrjidag om haar aanhouding te bevestigen. Hoe het meisje precies om het leven kwam, is nog steeds niet duidelijk. Volgens een bron dicht bij het onderzoek worden er momenteel een aantal dringende onderzoeksdaden uitgevoerd, maar werd er voor de moeder nog geen psychiater aangesteld.

Het parket liet eerder deze week al weten dat er nog een toxicologisch onderzoek loopt. Op de resultaten daarvan is het nog wachten. De advocaat van de moeder hult zich intussen in stilzwijgen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?