Moeder geeft overlijden van dochter na vier dagen aan in gemeentehuis

LG
21/01/2020

De moeder van het zevenjarige meisje dat dit weekend overleed in Molenbeek, is opgepakt op verdenking van doodslag. Ze gaf de dood van haar dochter pas maandag aan, terwijl het kind reeds vrijdag was overleden, stelde de wetsdokter vast.

Maghnia S. deed gisteren in het gemeentehuis aangifte van het overlijden, schrijft Het Laatste Nieuws. De wetsdokter ging daarop langs in het appartement in de Ribeaucourtwijk, en stelde vast dat het meisje vermoedelijk al vrijdag overleden was. Over de doodsoorzaak is nog niets geweten.

De moeder werd verhoord, en vandaag of morgen wordt er verder bericht over de autopsie. Er rijzen vragen bij het wachten van de moeder om het overlijden aan te geven. Enkele sporen op het lichaam zouden mogelijks kunnen wijzen op een onnatuurlijke dood.

De vader en moeder leefden gescheiden, maar de buurman geeft in HLN aan dat de vader van het meisje zondag nog voor de deur stond. Niemand liet hem kennelijk binnen. De buurtbewoners gaven ook aan dat de vrouw zich tijdens het weekend nog kalm gedroeg en net gekleed en gemaquilleerd de deur uitging.

Vorige maand zou er rook uit het appartement zijn gekomen. De overbuurvrouw geeft te kennen dat ze zich al langer zorgen maakt over de vrouw. Een andere buur laat weten aan La Capitale dat de vrouw ook al op straat in elkaar werd geslagen door de vader van het kind, die zijn dochter bij haar wou weghalen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving , verdenking , autopsie , overlijden , verdacht overlijden

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni