Mohamed Abrini, beschuldigde op het assisenproces van de aanslagen in Brussel van 22 maart 2016 op Brussels Airport en metro Maalbeek

| Mohamed Abrini, beschuldigde op het assisenproces van de aanslagen in Brussel van 22 maart 2016 op Brussels Airport en metro Maalbeek.

Proces aanslagen

Mohamed Abrini niet in cassatie tegen zijn veroordeling

© Belga
27/09/2023

Mohamed Abrini heeft beslist om geen cassatieberoep aan te tekenen tegen de straf die hij door het Brusselse hof van assisen opgelegd kreeg voor zijn rol bij de aanslagen in Brussel van 22 maart 2016. Dat meldt de RTBF woensdag op zijn website.

De 'man met het hoedje' die zijn lading explosieven achterliet in de luchthaven van Zaventem, kreeg dertig jaar cel en vijf jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank.

"Mijnheer Abrini heeft beslist om zijn straf te aanvaarden en niet in cassatie te gaan", melden zijn advocaten in een persbericht. Eind juni 2022 was de dertiger in Frankrijk tot levenslang veroordeeld voor zijn rol bij de aanslagen van 13 november 2015 in de Franse hoofdstad.

De termijn voor het indienen van een cassatieberoep voor de veroordeelden in het proces van de aanslagen van Brussel loopt tot maandag.

Aanslagen Brussel 2016

Op de luchthaven van Zaventem ontploften op 22 maart 2016 twee bommen. Ook in metrostation Maalbeek was er een explosie. Op 12 september ging het proces, dat 9 maanden zal duren, van start in Brussel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni