Molenbeek ontslaat gemeentewerkster wegens identiteitsfraude

© CD&V-CDH
| J.L. kreeg bij de lokale verkiezingen in oktober 2018 de achtste plaats op de tweetalige lijst van CDH en CD&V.

Het schepencollege van Sint-Jans-Molenbeek heeft vrijdag een gemeentewerkster ontslagen, omdat ze op de dienst bevolking een poging deed om een identiteitskaart te vervalsen. De vrouw stond bij de lokale verkiezingen in Molenbeek op de achtste plaats van de tweetalige lijst CDH-CD&V.

Daarover bericht de krant La Capitale maandag.

J. L. kreeg haar C4 om dringende redenen, naar verluidt wegens identiteitsfraude. De vrouw ging langs bij de dienst bevolking om een nieuwe identiteitskaart voor een onbekende man aan te vragen. De gemeentewerker weigerde echter een nieuwe identiteitskaart af te leveren, omdat er een andere man op de afgeleverde foto stond.

Volgens L. had een intense kankerbehandeling de man danig veranderd, maar na controle bleek het toch om een andere persoon te gaan. Volgens de gemeente gaat het om een man die in Molenbeek een werkloosheidsuitkering wilde opstrijken.

L. werkt al jaren op de dienst Sociale Antenne van de gemeente Molenbeek, is ook ACV-vakbondsafgevaardigde en draagt de CDH-stempel. De 44-jarige Molenbeekse ontkent de aantijgingen in La Capitale, en zal een advocaat in de arm nemen om het ontslag aan te vechten. "Het schepencollege wil al het personeel van CDH ontslaan en vindt daarom allerlei verhalen uit."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?