Molenbeek slachtoffer van cyberaanval

© BRUZZ
| Het gemeentehuis van Sint-Jans-Molenbeek

Het informaticasysteem van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek heeft vorige week te kampen gekregen met een computervirus. De gemeente spreekt over een bewuste cyberaanval.

"Er is een poging ondernomen om al onze informatie en dossiers te kraken," klinkt het bij de persdienst van de gemeente. De computers van de gemeente hadden in de nacht van donderdag op vrijdag te kampen met een computervirus. Dat schrijft de Franstalige omroep RTBF.

Op vrijdagochtend merkten de IT'ers van Molenbeek de aanval op. Het virus kwam niet alleen, het ging gepaard met een vraag om losgeld. Hackers vroegen geld in ruil voor een teruggave van gestolen en gekraakte informatie.

"Geen enkel dossier is verloren gegaan," zegt de gemeente. "Onze informaticadiensten hebben het systeem snel kunnen neutraliseren. De bewoners noch de gemeentediensten hebben geleden onder de aanval."

De gemeente heeft klacht ingediend bij de politie, die het dossier heeft overgedragen aan de gespecialiseerde dienst van de federale politie, de Federal Computer Crime Unit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?