Molenbeekse Syriëstrijder met hiv wil voor verzorging in België blijven

© Belga
04/11/2019

Otman B. (42), een Syriëstrijder uit Molenbeek, heeft verzet aangetekend tegen zijn uitwijzing naar Marokko. De man zegt dat hij hiv heeft en dat het Noord-Afrikaanse land hem niet de juiste verzorging kan geven, schrijft Het Nieuwsblad maandag.

B. is van Marokkaanse afkomst, maar woont al zijn hele leven in Molenbeek. In 2014 werd hij in ons land gevat en veroordeeld tot vier jaar cel tijdens het Zerkani-proces, waarbij verschillende terroristen veroordeeld werden. Otman B. was een vriend van Abdelhamid Abaaoud, de regisseur van de aanslagen in Parijs in november 2015. Hij vocht aan diens zijde bij IS.

Nadat hij zijn straf uitgezeten had, is Otman B. enkele maanden geleden naar het gesloten centrum in Vottem gestuurd, met oog op een uitwijzing naar Marokko. Maar de man tekende verzet aan. Hij vreest er gefolterd te zullen worden.

Bovendien zegt de Molenbekenaar ook dat hij hiv of zelfs aids heeft. Omdat hij vreest dat hij in Marokko geen gepaste verzorging kan krijgen, wenst hij niet uitgewezen te worden. Voor de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen werd zijn verzoek verworpen. Het is niet duidelijk of B. beroep aantekent bij de Raad van State.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Justitie, Otman B., Brusselse Syriëstrijder

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni