Negen arrestaties in onderzoek naar reeks home invasions in Laken

© PhotoNews
| (archiefbeeld) De politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene.

De politiezone Brussel-Hoofdstad/Elsene heeft donderdag negen gelijktijdige huiszoekingen uitgevoerd in een onderzoek naar meerdere diefstallen. Negen verdachten werden opgepakt, waarvan er vier in verdenking zijn gesteld. Dat maakte de politiezone zaterdag bekend. Het lopende onderzoek richt zich op een bende die banden heeft met de Modelwijk in Laken, waar meerdere home invasions plaatsvonden.

De huiszoekingen, met de steun van de federale politie, werden uitgevoerd in de gevangenis van Nijvel, in Laken, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe, Jette, Sint-Agatha-Berchem en Dilbeek. Negen mannen, tussen 19 en 24 jaar, werden opgepakt. Vier van de verdachten werden in verdenking gesteld voor criminele bendevorming en zijn ter beschikking gesteld van een onderzoeksrechter. Een andere betrokkene werd van zijn vrijheid beroofd wegens schending van zijn voorwaardelijke vrijlating, een zesde zat al in de gevangenis van Nijvel en de drie laatste werden vrijgelaten.

"De negen opgepakte mannen waren reeds gekend door justitie en hebben/hadden een band met de Modelwijk. Van half september tot eind oktober 2019 hadden vier home invasions en een poging plaats in of rond deze wijk, hoofdzakelijk gericht tegen bejaarden. Verder werden meerdere gewapende diefstallen gepleegd in nachtwinkels, supermarkten en op een restaurant. De opgepakte verdachten hebben mogelijk een band met die verschillende misdrijven", aldus de politie Brussel-Hoofdstad/Elsene.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?