Brusselse tiener veroordeeld tot tien jaar cel voor dodelijke home invasion

© PhotoNews
| Correctionele rechtbank van Brussel.

De Brusselse correctionele rechtbank heeft een 19-jarige jongeman tot 10 jaar cel veroordeeld voor zijn aandeel in een dodelijke home invasion die in juli 2018 plaatsvond in Wemmel.

Een van de slachtoffers, een 84-jarige man, overleed enkele weken na de feiten. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde. Een tweede dader, een 16-jarige jongeman, werd in december 2018 al toevertrouwd aan de afdeling jeugd van het Brusselse parket.

De gewelddadige inbraak vond op 26 juli 2018 plaats in de Windberg in Wemmel. Een bejaard koppel, 84 en 81 jaar oud, werd toen thuis overvallen door twee daders. Die belden eerst rond 20 uur aan en toen de bewoners opendeden, vielen de daders hen aan en dienden ze hen slagen toe. De overvallers namen uiteindelijk de vlucht met verschillende juwelen, geld, bankkaarten en de auto van het echtpaar, een Renault Modus. Een paar dagen na de feiten belandde het 84-jarige slachtoffer in het ziekenhuis, waar hij op 13 augustus 2018 overleed.

DNA-onderzoek

Na doorgedreven onderzoek kon de federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde in december 2018 twee verdachten oppakken. Die konden geïdentificeerd worden op basis van DNA- en telefonieonderzoek en analyse van beschikbare camerabeelden. Het ging om een 19-jarige en 16-jarige jongeman uit Brussel. Die laatste werd doorverwezen naar de jeugdafdeling van het Brusselse parket terwijl de 19-jarige door de onderzoeksrechter aangehouden werd.

Eind mei besliste de raadkamer om de meerderjarige naar de correctionele rechtbank door te verwijzen voor diefstal met geweld of bedreiging, in bende, ten nadele van een kwetsbaar persoon en met de dood tot gevolg zonder het oogmerk om te doden. Woensdag heeft de Brusselse correctionele rechtbank hem veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?