Nieuwe klacht tegen Didier Reynders voor bedreigingen

© Ivan Put

Het zou gaan om 'doodsbedreigingen en belaging' tegen X. Volgens de klokkenluider, Nicolas Ullens de Schooten, zou er druk uitgeoefend zijn in zeker vier dossiers. Onder andere in het dossier rond de verhuis van de federale politie naar het Rijksadministratief centrum (RAC).

Nicolas Ullens, de voormalige inspecteur van de Staatsveiligheid die een klacht indiende wegens corruptie tegen MR-vicepremier Didier Reynders en diens rechterhand Jean-Claude Fontinoy, heeft nu bij het federaal parket een klacht ingediend voor doodsbedreigingen en belaging.

Dat melden nieuwssite Apache en zakenkrant L'Echo. Het nieuws wordt bevestigd door de advocaat van de man, meester Alexis Deswaef. De klacht is gericht tegen de chef enquêtedienst van het Comité I en vertrouwelingen van Didier Reynders binnen de Staatsveiligheid.

Er zou druk zijn uitgevoerd en bedreigingen zijn geuit in het dossier Kazakhgate, de bouw van de Belgische ambassade in Kinshasa, de Libische fondsen en de verhuis van de federale politie naar het RAC.

Het federaal parket zal de klacht overmaken aan het Brusselse parket-generaal. "Aangezien het om een minister gaat, is het parket-generaal bevoegd", zegt woordvoerder Eric Van Duyse aan Belga. Het parket weigerde op dit moment op het onderzoek te reageren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?