© Google Maps | Het incident vond plaats in de Merchtemsesteenweg.

Nieuwe schietpartij in Molenbeek: slachtoffer in been geschoten

JP
© BRUZZ
13/04/2022

Dinsdagavond, rond 21.30 uur, vond een nieuwe schietpartij plaats in Molenbeek. Het slachtoffer werd op de Merchtemsesteenweg in zijn been geschoten. Dergelijke incidenten vinden het laatste half jaar gemiddeld één keer per maand plaats.

Het is de tweede schietpartij in de Merchtemsesteenweg sinds oktober. Ook in de nabijgelegen Schoolstraat, Pastorijstraat, Bonneviestraat, de Paalstraat en in de Menenstraat vonden schietincidenten plaats in het afgelopen half jaar. Al deze locaties bevinden zich binnen een straal van maximaal een kilometer tussen de metrohaltes Beekkant, Graaf van Vlaanderen en Zwarte Vijvers.

Vaak gaat het om een schot in het been of in een bil. De officiële reden is voorlopig niet bekend, sommigen wijzen naar afrekeningen in het drugsmilieu als verklaring. Het slachtoffer schijnt niet met de speurders te willen praten, weet de krant La Dernière Heure. Het is dus moeilijk te achterhalen wie het gedaan kan hebben.

Het Brusselse parket laat weten dat de omstandigheden van het incident nog niet duidelijk zijn. De politie van de zone West bevestigt aan BRUZZ dat er een schietpartij heeft plaatsgevonden, maar kan in het belang van het onderzoek verder geen uitspraken doen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie