Vierde schietpartij op enkele weken tijd in Sint-Jans-Molenbeek

© Google Maps
| De Merchtemsesteenweg in Molenbeek, waar het recentste schietincident plaatsvond.

In Molenbeek heeft zich maandagavond opnieuw een schietpartij voorgedaan. Dat melden Het Nieuwsblad en Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. Politie en parket onderzoeken nu of er een link is tussen de verschillende incidenten.

"Wij kunnen bevestigen dat er op 25 oktober rond 21.10 uur op de Merchtemsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek twee schoten werden gelost," zegt parketwoordvoerster Sarah Durant. "Daarbij is één slachtoffer gevallen, een persoon die in het been werd geraakt. Dat slachtoffer werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde niet in levensgevaar."

Het parket liet een perimeter instellen en liet het gerechtelijk labo en een ballistisch deskundige ter plaatse komen voor een sporenonderzoek. Ook de beelden van de bewakingscamera's uit de omgeving zullen geanalyseerd worden.

"Het onderzoek is lopende en zal moeten uitwijzen of dit incident gelinkt kan worden aan de eerdere feiten die zich te Molenbeek hebben voorgedaan," aldus nog het parket.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?