Nieuwe verdachte opgepakt voor rellen coronabetoging 21 november

© KVDP/BRUZZ
| Rellen tijdens de coronabetoging van 21 november.

Er is een nieuwe verdachte opgepakt voor de rellen na de uit de hand gelopen coronabetoging van 21 november. Dat brengt het aantal geïdentificeerde, vermoedelijke relschoppers van die coronabetoging op acht. Zo is vernomen bij het Brusselse parket. Een minderjarige verdachte van de rellen op de betoging van 5 december is intussen vrijgelaten.

“Gisteren kon er een man worden opgepakt door het werk van de taskforce van de Brusselse politie,” zegt Sarah Durant van het Brusselse parket over de nieuwe verdachte voor de rellen na de uit de hand gelopen coronabetoging op 21 november. “Hij werd geïdentificeerd op basis van camerabeelden. Hij zou met projectielen naar de politiediensten hebben gegooid. Hij werd gisteren opgepakt en wordt vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, met het oog op zijn eventuele aanhouding.”

Vorige week verspreidde de federale politie nog een opsporingsbericht om negentien verdachten te identificeren van de rellen van die dag. Zeven personen konden daardoor worden geïdentificeerd en zullen binnenkort worden verhoord. Met de arrestatie van gisteren zijn er dus al minstens acht vermoedelijke relschoppers geïdentificeerd.

Daarnaast werd de minderjarige verdachte die werd opgepakt na de rellen tijdens de coronamars op zondag 5 december intussen vrijgelaten. “Zijn dossier wordt nu verder opgevolgd door de jeugdrechtbank”, klinkt het.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?