Onderzoek naar aanranding 7-jarige op basisschool in Marollen

© Google Streetview

Er loopt een onderzoek naar mogelijke zedenfeiten op de Franstalige lagere school Magellan. Ouders van een 7-jarig jongetje hebben klacht ingediend omdat hun zoontje zou zijn aangerand door een oudere leerling.

Dat meldt de krant La Dernière Heure dinsdag en wordt bevestigd door het Brusselse parket.

De feiten zouden zich hebben afgespeeld in de toiletten van de katholieke kleuter- en basisschool in de Marollen. De ouders dienden klacht in bij de politie, waarna het parket werd ingelicht. “We kunnen bevestigen dat er een onderzoek loopt”, aldus het parket, dat verder niet wilde communiceren.

Een twaalfjarige jongen, die ook naar school gaat op Magellan, zou intussen geïdentificeerd zijn. Meerdere van de jongste kinderen maakten gewag van oudere pestkoppen op de school. De directie zat maandagavond samen met ouders en besliste om de uitgang beter te beveiligen.

Begin februari opende het Brusselse parket al een gelijkaardig onderzoek. Toen dienden de ouders van een 5-jarig meisje klacht in omdat hun dochtertje door een tiener op school zou zijn aangerand.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?