Onderzoek naar ontvoering na verkeersongeval in Anderlecht

© Ivan Put

Het Brusselse parket voert een onderzoek naar een incident waarbij een man afgelopen nacht zou zijn ontvoerd en een tweede slachtoffer met een ijzeren staaf op het hoofd zou zijn geslagen. De twee mannen vertellen in de Franstalige krant La Dernière Heure dat ze werden klemgereden en dat een van hen vervolgens urenlang werd meegenomen.

Volgens La DH reden de twee mannen in de nacht van woensdag op donderdag naar huis na een etentje, toen ze bijna een aanrijding kregen met een Mercedes. Enkele ogenblikken later zou het duo zijn klemgereden door de Mercedes en een tweede voertuig en werd een van hen meermaals geslagen met een ijzeren staaf. De andere man zou nadien verplicht zijn geweest om in te stappen in de Mercedes en zou een tijdlang tegen zijn wil zijn vastgehouden. Uiteindelijk werd hij afgezet in Anderlecht, waar hij de politie verwittigde.

Het parket bevestigt dat er intussen een onderzoek is geopend. “Momenteel kunnen we bevestigen dat er effectief een klacht werd neergelegd bij de politie wegens opzettelijke slagen en verwondingen en wederrechtelijke vrijheidsberoving en dat het parket een onderzoek is gestart”, aldus Willemien Baert van het Brusselse parket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?