Een luxewagen

| Een luxewagen, ter illustratie.

Onderzoek politie Brussel Noord leidt tot veroordeling witwasser

© Belga
04/10/2023

Een onderzoek van de lokale politie van de zone Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) heeft mee gezorgd voor de veroordeling van een man die verantwoordelijk was voor het witwassen van 245.000 euro. Dat meldt de politiezone woensdag.

"Het onderzoek ging in 2021 van start bij de politie van Genk", klinkt het bij de politie Brussel Noord. "Een particulier die een luxewagen wilde kopen, dacht dat hij de verkoper van die wagen betaald had. Het geld kwam echter nooit bij de verkoper terecht, maar werd doorgesluisd naar een externe onderneming. De zaakvoerder van deze onderneming liet vervolgens het grootste deel van het bedrag, namelijk 245.000 euro, naar het buitenland vertrekken. Het individu maakte er ook gebruik van om een deel van dat geld op een persoonlijke rekening te storten."

"Uit het werk van de financiële sectie van de GGB bleek dat een hacker het e-mailadres van de verkoper van de luxewagen gehackt had en zo de begunstigde had gewijzigd", gaat de politie verder.

"De zaakvoerder van de onderneming die gebruikt werd om het geld wit te wassen, kon nu door onze politieambtenaren opgepakt worden. In juni werd hij door de correctionele rechtbank schuldig bevonden aan het witwassen van geld, en veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf, een boete van 800 euro. De rechtbank beval ook de inbeslagname van 70.000 euro."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni