Ook federale politie onderzoekt video kindermishandeling

© Wikimedia

De Computer Crime Unit van de federale politie analyseert de video waarin twee baby's mishandeld worden, meldt het Brusselse parket. De man die het filmpje op Facebook gepost heeft, kan vervolgd worden voor openbare zedenschennis.

In het filmpje, dat sinds enkele dagen te zien is op verschillende sociale media, is te zien hoe twee baby's van ongeveer een jaar oud tot bloedens toe geslagen en in het rond gegooid worden. Het filmpje werd gepost door iemand uit Brussel, zodat het Brusselse parket een onderzoek opende naar de feiten.

"Het filmpje is nu in handen gegeven van de Computer Crime Unit voor een gedetailleerde analyse", zegt Brussels parketwoordvoerder Gilles Dejemeppe. "Die analyse kan enige tijd in beslag nemen."

Het is ook nog niet duidelijk of de feiten die in het filmpje te zien zijn, zich in België afspelen. De man die het filmpje op Facebook heeft gepost, is intussen wel ondervraagd en riskeert vervolgd te worden voor openbare zedenschennis.

"Het is immers verboden dergelijke beelden, die ingaan tegen de goede zeden, te verspreiden", aldus de parketwoordvoerder. "We hebben inmiddels ook aan Facebook gevraagd om het filmpje te verwijderen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?