Apotheek lg
© Saskia Vanderstichele

Overvaller dermate ontevreden met buit dat hij geld laat liggen

© Chris Verhaeghe
12/05/2022

In Etterbeek is eind april een verdachte opgepakt die twee gewapende overvallen heeft gepleegd op apothekers. Dat meldt de lokale politie van de zone Montgomery (Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe et Sint-Pieters-Woluwe).

“Onze patrouilles werden op 26 april opgeroepen voor een overval”, meldt een woordvoerder van de politiezone. “Een man had een apotheker en zijn collega bedreigd met een handvuurwapen en de inhoud van de kassa opgeëist. De geldsom die hem overhandigd werd, was te klein naar zijn zin, waarna hij het geld op de toonbank gooide en er vandoor ging."

De politie werd verwittigd en dankzij een nauwkeurige persoonsbeschrijving kon vlakbij de apotheek in Etterbeek een verdachte worden opgepakt. De man had een nepwapen op zak. Na zijn arrestatie bleek een apotheek in Elsene een half uur eerder ook overvallen te zijn geweest door dezelfde dader, die beide feiten toegaf.

De 39-jarige man werd uiteindelijk ter beschikking gesteld van het parket, dat hem dagvaardde om voor de rechtbank te verschijnen op 20 mei.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Etterbeek, Justitie, gewapende overval

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie