Parket afgesloten door verdacht pakketje

Aan het Brusselse parketgebouw is vanmorgen een verdacht pakket aangetroffen. De politie nam geen risico, sloot het gebouw af en stuurde een explosievenhond ter plaatse. Uiteindelijk bleek het vals alarm.

Medewerkers troffen er vanmorgen in de brievenbus een witte envelop aan. “Het ging om een envelop zonder geadresseerde, afzonder of postzegel”, aldus een parketmedewerker. “De politie heeft daarop een perimeter ingesteld en het gebouw afgesloten. Er werd niet overgegaan tot een evacuatie, maar niemand mocht nog naar binnen of naar buiten.”

De politie stuurde een explosievenhond ter plaatse die de envelop benaderde, maar niet reageerde. Rond half tien werd de perimeter opgeheven en werd het gebouw terug opengesteld. Wat er in de envelop zat, is voorlopig nog onduidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?