| Themabeeld

Parket eist 14 maanden cel voor man die ex vier uur lang mishandelde

© Belga
13/01/2022

Het parket Halle-Vilvoorde heeft donderdag een gevangenisstraf van 14 maanden gevorderd tegen een man uit Oudergem die zijn ex-partner urenlang had lastiggevallen, bedreigd en geslagen. Aan die lijdensweg kwam pas een einde toen een buurjongen de politie belde. De man zelf kwam donderdag niet opdagen voor de rechtbank en dreigt dan ook bij verstek te worden veroordeeld.

De man had al jaren een knipperlichtrelatie met zijn ex-partner, waarbij hij ook regelmatig geweld gebruikte. Op 9 maart kwam het tot een triest hoogtepunt toen hij onder invloed van cocaïne de woning van zijn ex binnendrong. Hij nam haar gsm af, doorzocht die en begon haar vervolgens vier uur lang te mishandelen en te bedreigen.

De vrouw werd meermaals bij de keel gegrepen, kreeg verschillende vuistslagen, werd met de dood bedreigd en kreeg geldstukken in het aangezicht gegooid. Het was uiteindelijk een buurjongen die de politie verwittigde.

"Toen de politie ter plaatse kwam, was mevrouw zo bang van haar ex dat ze zelf de gemoederen probeerde te bedaren zodat hij niet zou opgepakt worden," zei het parket. "Zijn dank bestond erin dat hij haar nadien nog negen maal belde om haar te bedreigen en uit te schelden."

De man daagde nooit op voor een verhoor bij de politie en liet donderdag ook verstek gaan. De rechtbank velt haar vonnis op 10 februari.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni