Parket eist 15 jaar cel voor recidive vader die baby op de grond gooit

De moeder van de mishandelde baby getuigt

Het Brusselse parket eist 15 jaar cel en een bijkomende terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank voor een periode van 5 jaar tegen een man die vorig jaar zijn baby hardhandig op de grond gooide. De man was een jaar eerder vrijgelaten uit de gevangenis waar hij een straf had uitgezeten van 9 jaar omdat hij zijn zoontje had doodgeslagen.

In augustus 2008 sloeg de man zijn baby van enkele maanden oud dood omdat het jongetje huilde terwijl hij een computerspelletje aan het spelen was. De man was op dat moment vrij onder voorwaarden nadat hij zijn toenmalige vriendin en de baby had geslagen.

Hij kreeg 10 jaar cel voor de doodslag en kwam in 2018 vrij nadat hij het laatste deel van zijn straf met een enkelband had uitgezeten. “Toen heeft hij mevrouw Sandrine Castiaux leren kennen”, zei de openbaar aanklager.

“Ze was niet op de hoogte van zijn gerechtelijk verleden. Zijn familieleden hadden de opdracht gekregen om daarover te zwijgen. Het koppel kreeg een kindje en de beklaagde gedroeg zich als een aanwezige en betrokken vader. Maar hij omschreef zichzelf als gevaarlijk, impulsief en als iemand met weinig zelfcontrole.”

'Vreesden voor haar leven'

Toen zijn vriendin in november vorig jaar een avondje uitging met vriendinnen, sloegen de stoppen bij de kersverse vader opnieuw door. “Hij verloor de controle omdat zijn dochter van amper die maanden oud huilde en gooide haar hardhandig op de grond, waardoor ze een schedelbreuk opliep."

"Hij nam niet eens de moeite om het licht aan te steken om te controleren of ze iets voorhad. Hij deed alsof er niets aan de hand was en probeerde haar eten te geven. Toen de moeder thuiskwam, bleek meteen duidelijk dat het kind zware verwondingen had opgelopen. Dokters vreesden voor haar leven.”

De openbaar aanklager eist 15 jaar cel tegen de man, met een bijkomende terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. “Wat mij betreft gaat het duidelijk om poging tot doodslag. Hij wist dat hij haar leven in gevaar bracht door zo te handelen en heeft er voor gekozen om dat risico te nemen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?