Parket eist drie jaar cel voor politie-inspecteur verdacht van zes brandstichtingen

© Photonews

Het parket Halle-Vilvoorde heeft woensdag een gevangenisstraf van drie jaar gevorderd tegen een 36-jarige politie-inspecteur van de politiezone Brussel Zuid die verdacht wordt van zes brandstichtingen.

Die vonden plaats tussen mei en eind september 2016 in het Vlaams-Brabantse Vlezenbeek, deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw. Het ging onder meer om de wagen van L. zelf, een paar bomen en snoeiafval maar ook om een schuurtje en twee parasols. De politie-inspecteur ontkent elke betrokkenheid en vraagt de vrijspraak.

Volgens het parket kan er geen twijfel over bestaan dat L. verantwoordelijk was voor al die feiten. "Hij was telkens in de buurt toen de brand uitbrak en bij minstens één brand heeft een getuige hem op voorhand gezien", sprak de procureur.

"Bij een huiszoeking werden ook niet alleen theelichtjes en aanstekers gevonden, maar ook de documenten van zijn wagen die zogezegd in de brand waren gebleven. Hij heeft tijdens het onderzoek ook tegenstrijdige verklaringen afgelegd, die hij aanpaste naargelang het onderzoek vorderde. Een test met de leugendetector heeft hij dan weer geweigerd."

Een motief moet volgens het parket gezocht worden in de financiële schulden die L. had en die hij zou afbetaald hebben met het geld dat de verzekering hem betaalde voor zijn uitgebrande wagen. Het parket eiste 3 jaar cel voor de man.

Het vonnis valt op 10 januari.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?