Parket eist gevangenisstraf van 36 maanden voor cocaïnetransport

© Belga
16/11/2022

Het parket Halle-Vilvoorde heeft woensdag een gevangenisstraf van 36 maanden gevorderd tegen een man die 1,8 kilogram cocaïne het land had proberen binnensmokkelen. De drugs zaten verstopt in de bagage van de man. Diens advocaat pleitte voor een straf die minder dan twee jaar zou bedragen.

De man was op 15 augustus 2022 geland op de luchthaven Brussels Airport, met een vlucht vanuit Curaçao. Dat is een reisroute die de laatste tijd regelmatig gebruikt wordt door drugsmokkelaars en de douane is dan ook bijzonder waakzaam. Dat leverde resultaat op want bij de controle van de bagage, werden in de reiskoffer van de man vier grijze pakketten aangetroffen, verstopt tussen aaneengenaaide boxershorts. Uit onderzoek bleek het om zo'n 1,8 kilogram cocaïne te gaan.

"Bovendien is gebleken dat meneer op 30 juni ook al vanuit Curaçao naar België was gereisd", zei het parket. "Vermoedelijk heeft hij toen ook al een transport uitgevoerd." Dat werd door de verdediging betwist.

"Mijn cliënt heeft familie in Nederland en die is hij in juni komen bezoeken", klonk het. "In ieder geval is er geen enkel bewijs dat hij toen ook al drugs zou vervoerd hebben. Het transport van augustus geeft hij natuurlijk wel toe. Hij verdient in Curaçao 800 euro per maand als kapper maar heeft een schuldenberg van meer dan 10.000 euro. Er was hem 3.500 euro beloofd om dit transport uit te voeren, en daarmee hoopte hij een deel van zijn schulden af te betalen."

De rechtbank velt haar vonnis op 14 december.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni