© Alain Wibert | De baby werd aangetroffen in een hotelkamer in Sint-Gillis.

Parket-generaal wil influencer voor hof van assisen vanwege dood van baby

© Chris Verhaeghe
08/11/2022

Het openbaar ministerie heeft dinsdag de doorverwijzing naar het hof van assisen gevraagd van een influencer uit Vilvoorde voor de moord op haar baby. Het kind werd in de winter van 2019 dood aangetroffen in een Brusselse hotelkamer. Volgens de moeder ging het om een ongeluk.

In de nacht van 18 op 19 februari 2019 werd de politie opgeroepen naar het Hotel De France in Sint-Gillis, vlakbij het Brusselse Zuidstation. Bij aankomst troffen de politiemensen een baby van amper twee maanden oud aan, die niet meer ademde. Het kind werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, waar het enkele dagen later overleed.

De moeder van het kind werd opgepakt, maar na verhoor vrijgelaten. Soraya S (28). verklaarde dat ze de baby even alleen had gelaten met haar 3-jarige dochter om te douchen. Volgens de vrouw zou het zusje per ongeluk op de baby zijn gaan liggen, waarna het verstikte.

Het onderzoek naar de dood van de baby is intussen afgerond en het openbaar ministerie wil de vrouw nu voor het hof van assisen brengen op verdenking van moord. Volgens het parket ging het niet om een ongeluk en werd het kind door de moeder om het leven gebracht. Eerder verwees de raadkamer de verdachte al door, maar die beslissing moet nog worden bevestigd door de Brusselse Kamer van Inbeschuldigingstelling.

De kamer van inbeschuldigingstelling zal een arrest vellen op 6 december. "Mijn cliënte blijft bij haar versie dat het ging om een ongeluk," zegt Nathalie Gallant, de advocate van de verdachte.

Tweedehands smartphones

Vorige week werd Soraya S. nog bij verstek nog veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor de oplichting van tientallen slachtoffers. De vrouw zou haar rol als influencer op sociale media hebben misbruikt om dure cosmetica aan te prijzen, waarna ze tientallen bestellingen aanvaardde, maar na betaling de producten niet leverde. Daarnaast werd ze ook veroordeeld voor de oplichting bij aankoop van tweedehands smartphones. Volgens de rechtbank leidde ze de verkopers om de tuin met een vals betalingsbewijs. Haar advocaten lieten alvast weten verzet aan te tekenen tegen dat vonnis.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie