| Een voertuig van de politiezone Brussel-Hoofdstad-Elsene, waar de feiten zouden hebben plaatsgevonden

Parket onderzoekt mogelijke verkrachting in Elsense bar

© BRUZZ
11/10/2021

Het Brusselse parket voert een onderzoek naar feiten van verkrachting in een bar in de studentenbuurt rond de begraafplaats van Elsene. Op sociale media wordt een barman beschuldigd van de verkrachting van twee vrouwen die hij gedrogeerd zou hebben.

Op sociale media circuleren berichten waarin wordt opgeroepen tot de boycot van twee cafés rond de begraafplaats van Elsene. "Twee vrouwen zijn vorige week donderdag gedrogeerd en verkracht door een barman," staat er te lezen. "Nadat een klacht werd ingediend heeft de uitbater de barman verhuisd naar een ander café, terwijl er zeventien klachten zijn tegen die barman."

Het Brusselse parket bevestigt intussen dat er een onderzoek loopt naar feiten van verkrachting en aanranding van de eerbaarheid. "We kunnen bevestigen dat de politie van Brussel Hoofdstad-Elsene meerdere klachten heeft ontvangen," zegt parketwoordvoerster Willemien Baert. "In belang van het onderzoek en gelet op de aard van de feiten geven we geen verdere informatie."

'Ontslaan uit voorzorg'

De verantwoordelijke van Waff, de bar waar de feiten zich afgelopen donderdag zouden hebben afgespeeld wil geen reactie geven aan BRUZZ, maar de eigenaars reageerden wel bij La Capitale. "We hebben op sociale media vernomen dat een van onze werknemers verdacht wordt en hebben maandag besloten om hem onmiddellijk op non-actief te zetten, uit voorzorg, tot er meer duidelijkheid is."

"Van de politie hebben we geen enkele communicatie ontvangen die ons kan doen vermoeden dat een van onze personeelsleden een gevaar kan betekenen voor wie dan ook. Al ons personeel heeft een bewijs van goed gedrag en zeden. We zijn erg verrast en nemen dit heel serieus. Als de feiten bewezen worden, zullen wij de eersten zijn die een veroordeling zullen steunen."

Het café waar de barman na de klachten vorige week tewerkgesteld zou zijn reageerde eerder vandaag al op sociale media. Volgens die bar, ook vlakbij de begraafplaats van Elsene, kloppen de beschuldigen niet. Er zou volgens dat café ook geen onderzoek lopen, al klopt dat laatste dus niet.

Herken je jezelf in dit verhaal of wil je spreken over wat je zelf hebt meegemaakt? Dan kun je terecht op www.seksueelgeweld.be

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni