Parket onderzoekt sabotage in moorddossier Van Eyken

© De Redactie
| Christian Van Eyken

Het Brusselse parket onderzoekt of er opzettelijk bewijsmateriaal is vernield in het moorddossier waarin politicus Christian Van Eyken vanaf maandag terechtstaat voor de correctionele rechtbank. Enkele maanden geleden werd een dvd met bewijsmateriaal vernietigd, volgens het parket is er mogelijk sprake van sabotage.

Maandag start het proces tegen UF-politicus Christian Van Eyken en zijn kersverse echtgenote. De twee worden er van verdacht de toenmalige echtgenoot van de vrouw te hebben vermoord. Een van de cruciale bewijsstukken is een dvd waarop beide verdachten te zien zijn aan het appartement van het slachtoffer op het moment van de moord. Die dvd zou enkele maanden geleden vernield zijn geweest.

“Er is inderdaad een gerechtelijk onderzoek geopend voor informaticasabotage en vernietiging van materiële goederen van openbaar nut”, zegt Denis Goeman van het Brusselse parket. “Voorlopig is er niemand in verdenking gesteld. De betrokken partijen hebben intussen wel een kopie van de dvd ter beschikking gekregen. Of dat problemen geeft voor het proces dat volgende week start, zal maandag op de zitting moeten blijken.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?