Christian Van Eyken moet voor rechter verschijnen voor vals diploma

© PHOTONEWS

Het proces in beroep tegen Christian Van Eyken en zijn echtgenote Sylvia B. voor de vervalsing van een diploma en oplichting, is uitgesteld naar eind april. Het voormalig parlementslid en zijn vrouw kregen in eerste aanleg de gunst van opschorting, maar er werd beroep aangetekend tegen het vonnis. Vorige maand werden Van Eyken en Sylvia B. schuldig bevonden aan de moord op de ex-echtgenoot van de vrouw. Ze kregen elk 23 jaar cel, maar gingen in beroep.

Christian Van Eyken en zijn echtgenote zouden een diploma hoger onderwijs van Sylvia B. hebben vervalst zodat ze als parlementair medewerkers van Van Eyken een hoger loon zou krijgen. Omdat ze het valse diploma hadden laten legaliseren door de Linkebeekse burgemeester Damien Thiery, werd het koppel ook vervolgd voor oplichting.

Omdat ze tijdens het proces in eerste aanleg nog een blanco strafblad hadden, kregen ze voor de feiten de gunst van opschorting. Sylvia B. had de vervalsing toegegeven, maar Van Eyken heeft altijd ontkend dat hij daarvan op de hoogte was geweest. De zaak kwam vanmorgen voor het hof van beroep, maar het proces werd uitgesteld naar 30 april.

Eind deze maand moeten van Eyken en zijn echtgenote opnieuw voor de rechter verschijnen. De Brusselse Kamer van Inbeschuldigingstelling moet dan beslissen of het koppel moet terechtstaan voor de vernieling van bewijsmateriaal. Van Eyken en Sylvia B. worden er van verdacht een dvd met bewijsmateriaal in het onderzoek naar de moord op haar ex, Marc Dellea, opzettelijk te hebben vernield op de griffie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?