Van Eyken in beroep tegen doorverwijzing voor vernieling bewijsmateriaal

© De Redactie
| Christian Van Eyken

Voormalig Vlaams parlementslid Christian Van Eyken en zijn echtgenote Sylvia B. zijn in beroep gegaan tegen de beslissing van de Brusselse raadkamer om hen door te verwijzen naar de correctionele rechtbank voor de vernieling van bewijsmateriaal. Dat meldt hun advocaat, meester Laurent Kennes. Van Eyken en B. worden verdacht van de moord op Marc Dellea, B.'s ex-man, en zouden in dat onderzoek een DVD met bewijsmateriaal opzettelijk vernield hebben.

De 45-jarige Marc Dellea werd op 8 juli 2014 om het leven gebracht met een kogel in het hoofd. Het gerechtelijk onderzoek leidde naar Sylvia B. en UF-politicus Christian Van Eyken, die begin september tot 23 jaar cel werden veroordeeld door de Brusselse correctionele rechtbank.

Beiden gingen wel in beroep tegen dat vonnis. Intussen raakte in november 2018 bekend dat het Brusselse parket een gerechtelijk onderzoek had geopend nadat in oktober 2017 een DVD met opnames van de bewakingscamera's vernield werd op de griffie van de Brusselse correctionele rechtbank.

Sabotage

De DVD zou bewerkt zijn met een houtbrandpen, waarna de computer waarin de DVD vervolgens gestoken werd, in brand schoot en vernield raakte, net zoals de DVD zelf. Op die DVD stonden onder meer de beelden waarop te zien is hoe Christian Van Eyken en Sylvia B. het appartement verlaten waar later Marc Dellea dood zal worden aangetroffen.

In het kader van dat onderzoek werden Van Eyken en Sylvia B. begin november 2018 in verdenking gesteld van sabotage van informaticamateriaal en vernietiging van goederen van openbaar nut. De Brusselse raadkamer verwees beiden op 30 januari door naar de correctionele rechtbank maar zijn nu tegen die beslissing in beroep gegaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?