| Het Brusselse parket voert een onderzoek naar een verkozene van MR die op 1 mei aanwezig was op La Boum 2.

Parket opent onderzoek naar MR-verkozene die aanwezig was op La Boum 2

© Chris Verhaeghe - Belga
05/05/2021
Updated: 05/05/2021 18.56u

Het Brusselse parket voert een onderzoek naar een verkozene van MR die op 1 mei aanwezig was op La Boum 2 in het Ter Kamerenbos. Intussen liet MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez al weten dat de man in kwestie ontslag neemt.

Het gemeenteraadslid uit het Waalse Châtelet, Julien Reintjens, liet de afgelopen maanden op sociale media verschillende negatieve aantijgingen optekenen aan het adres van de politie. Afgelopen weekend was de man ook aanwezig in het Ter Kamerenbos waar toen de illegale samenkomst La Boum 2 plaatsvond.

In een post op Facebook schreef Reintjens vrijdag dat hij 's anderendaags ging "picknicken" in het Ter Kamerenbos. "Bois de la Cambre, j'arrive", luidde het bij een foto van zichzelf in ontbloot bovenlijf, met hakbijl in de hand. Intussen kondigde Reintjens aan ook aan La Boum 3 te willen deelnemen.

In een reactie heeft zijn partijvoorzitter Georges-Louis Bouchez gezegd "met ontzetting" kennis genomen te hebben van de uitspraken en foto's van Reintjens tegenover de politie. Bouchez veroordeelt het gedrag, "dat bij de MR geen plaats heeft". Hij wil dat Reintjens zich voor de arbitrage- en bemiddelingscommissie van de partij verantwoordt, die de nodige procedures zal opstarten.

MR-partijvoorzitter Bouchez heeft woensdagavond laten weten dat het MR-gemeenteraadslid ontslag neemt. "Dat is het beste gezien de omstandigheden", klinkt het.

Intussen heeft het Brusselse parket ook een onderzoek geopend. “Er is inderdaad een onderzoek lopend bij het Brusselse parket”, zegt woordvoerster Sarah Durant. “In dit stadium geven we nog geen commentaar.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni