Parket opent onderzoek naar verdrinking 12-jarige in kanaal

© Google Maps

Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar de verdrinking van een 12-jarige jongen gisteren in het kanaal in Anderlecht. Voorlopig zijn de precieze omstandigheden rond de dood van de jongen nog niet gekend.

De Brusselse brandweer was donderdagnamiddag omstreeks 16 uur verwittigd dat er in Anderlecht een jongen van een jaar of tien in het kanaal was terechtgekomen, ter hoogte van de Vaartdijk.

"Op 13 augustus rond 16u werden de politiediensten verwittigd betreffende de verdrinking van een kind in Anderlecht, ter hoogte van de Vaartdijk", zegt woordvoerster Willemien Baert.

"Ter plaatse stellen de politiediensten vast dat een kind van 12 jaar in het kanaal is gesprongen. Een duiker van de brandweer heeft het slachtoffer uit het water gehaald en is hem beginnen te reanimeren. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. In de loop van de avond is het slachtoffer overleden. Het parket van Brussel werd op de hoogte gebracht van de feiten en heeft een wetsgeneesheer aangesteld. Het onderzoek zal moeten uitwijzen in welke omstandigheden het voorval zich heeft voorgedaan."

Volgens bronnen zou de jongen samen met enkele vriendjes in het water gesprongen zijn, maar kon hij niet zo goed zwemmen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?