Parket start onderzoek om organisatoren nepfestival La Boum te vinden

© PhotoNews
| Na een wereldwijde Facebook-oproep wordt ook in het Ter Kamerenbos geprotesteerd tegen de beperking van de individuele vrijheid door de coronamaateregelen van de overheden (archiefbeeld).

Het Brussels parket is een onderzoek gestart om de organisatoren te identificeren van het nepfestival ‘La Boum’ op 1 april in het Ter Kamerenbos. Het parket laat intussen ook weten dat iedereen die afzakt naar het nepevenement en de coronamaatregelen niet respecteert, vervolgd kan worden.

Enkele weken geleden ontstond op Facebook het festival La Boum in het Ter Kamerenbos, een 1 aprilgrap. Intussen is ook al een oproep gelanceerd om op 2 april samen te komen. Hoewel het duidelijk om een aprilvis gaat, heeft het Facebookevenement intussen al bijna 69.000 geïnteresseerden en bestaat het risico dat er op 1 april veel mensen afzakken naar het Ter Kamerenbos.

“Zoals de politiezone Brussel Hoofdstad - Elsene reeds heeft opgemerkt, gaat het hier om een nepbijeenkomst,” zegt parketwoordvoerder Martin François. “Hetzelfde geldt ook voor het zogezegde evenement dat op vrijdag 2 april in het jubelpark zou plaatsvinden. Gezien de risico’s die zulke grote bijeenkomsten met zich meebrengen binnen het kader van de huidige Covid-maatregelen, zullen de politiediensten aanwezig zijn om de situatie te controleren en eventuele inbreuken vast te stellen."

Het parket van Brussel wil iedereen eraan herinneren dat iedereen die tijdens deze bijeenkomsten aanwezig is en de Covid-maatregelen niet naleeft, vervolgd zou kunnen worden. François: "Wat betreft de organisatoren van deze nepbijeenkomsten is er een onderzoek lopende om hen te identificeren.”

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?