Parket zoekt getuigen onopgeloste moord op Jettenaar

© google
| Het lichaam werd gevonden in Het Jaegerke in Jette

Het parket van Brussel doet een oproep naar getuigen in het onderzoek naar de onopgeloste moord op een zeventiger uit Jette. De man werd van op enkele meters afstand doodgeschoten met één kogel in het hoofd, maar bijna vier jaar na de moord zit het onderzoek muurvast. “We vragen iedereen die iets gezien heeft of die iets kan vertellen zich te melden bij de politie, zodat we deze cold case kunnen oplossen”, zegt Denis Goeman van het Brusselse parket.

Het lichaam van de 76-jarige Paul André Vanderperren werd op 14 december 2014 aantroffen in Het Jaegerke in Jette. “Zoals hij altijd deed had hij de wedstrijd van RSC Anderlecht bekeken in café Mercure aan de Henri Liebrechtlaan”, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. “Op weg naar huis kreeg hij langs achteren een kogel in het hoofd, die van op slechts enkele meters afstand werd afgevuurd.”

Motief onbekend

Er werd meteen een gerechtelijk onderzoek opgestart, maar bijna vier jaar na de feiten zitten de speurders met de handen in het haar. “Alles wijst op een executie, maar het slachtoffer had geen schulden of familiale problemen”, aldus Goeman. “De man was totaal onbekend bij het gerecht en had geen antecedenten. Er is onderzocht of dat de daders zich misschien hadden vergist van doelwit, maar niets wijst daarop. De speurders onderzochten ook of het geen toewijdingsritueel van een stadsbende was, maar ook dat heeft niets opgeleverd. Het ballistisch onderzoek naar de kogel leverde ook geen resultaten op.”

Iets gezien?

Het parket wil nu nog een ultieme poging doen om alsnog een doorbraak te kunnen forceren in het onderzoek. “Het gaat niet om feiten van tien of vijftien jaar geleden, maar van vier jaar terug”, zegt de parketwoordvoerder. “Misschien zijn er mensen die zich toch nog iets kunnen herinneren of informatie hebben. Iedereen die kan helpen wordt verzocht contact op te nemen met de federale politie op 0800.30.300.”

Het onderzoek naar de moord op Paul André Vanderperren is niet de enige cold case bij het Brusselse parket. “Het is moeilijk om daar een aantal op te plakken”, zegt Denis Goeman. “Zo’n onderzoeken worden soms afgesloten, maar kunnen ook opnieuw worden geopend als er nieuwe elementen opduiken.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?