Passagier vrijgelaten na dodelijke schietpartij Molenbeek

CV
© Chris Verhaeghe
27/08/2019
Updated: 28/08/2019 06.48u

De passagier van de bestuurder die dinsdag aan de Ninoofsepoort in Sint-Jans-Molenbeek werd doodgeschoten door de politie, is na verhoor vrijgelaten. “Niets wijst er op dat hij betrokken was bij de feiten van gewapende weerspannigheid”, zegt Denis Goeman van het parket van Brussel.

De passagier is een twintiger met de Franse nationaliteit. Hij verklaarde dat hij samen met een vriend uit Frankrijk kwam voor een dagje vakantie. “Hij heeft zijn medewerking verleend tijdens het verhoor”, zegt Denis Goeman van het parket van Brussel.

“Er is geen enkel element dat er op wijst dat hij betrokken was bij de feiten van gewapende weerspannigheid en dat hij zijn vriend zou hebben geholpen.” De man werd na verhoor vrijgelaten, maar blijft officieel nog een verdachte. “Het onderzoek is nog niet afgesloten.”

Comité P

Het parket vroeg een ballistisch deskundigde, een wetsdokter, het labo van de federale politie en nazicht van de bewakingscamera's. Ook het Comité P kwam ter plaats om te onderzoeken of de agent in kwestie wel rechtmatig gebruik maakte van zijn dienstwapen.

Dinsdagochtend schoot de politie een bestuurder van een wagen met een Franse nummerplaat neer. Na een achtervolgingsrace maakte het slachtoffer plots rechtsomkeer. De passagier werd uit de wagen gehaald, maar de bestuurder reed af op de agenten. Die haalden de trekker over. De man overleed aan zijn verwondingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Justitie, achtervolging , Ninoofsesteenweg

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni