Persoon in levensgevaar na schietincident in Schaarbeek

© Google
| De François-Joseph Navezstraat in Schaarbeek, waar de schietpartij plaatsvond.
Updated: 27-02-2021 - 12:44

In Schaarbeek raakte een slachtoffer levensgevaarlijke gewond bij een schietincident. Dat meldt de lokale politie Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node). De juiste omstandigheden van het incident zijn nog onduidelijk.

"Wij kregen omstreeks 18.55 uur een melding van een schietincident in de François-Joseph Navezstraat in Schaarbeek", zegt politiewoordvoerster Amal Ihkan. "Onze ploegen zijn meteen ter plaatse gegaan. Er werd één slachtoffer met een schotwonde aangetroffen en in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. De precieze omstandigheden zijn nog onduidelijk en worden onderzocht."

Het Brusselse parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd. “Het slachtoffer is een man”, verduidelijkt parketwoordvoerder Martin François. “Het parket heeft onder andere de technische recherche van de federale politie ter plaatse gestuurd en heeft intussen ook een onderzoeksrechter gevorderd voor poging tot doodslag. Meer informatie kunnen we niet geven. Er werd voorlopig niemand opgepakt.”

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?