Poging tot doodslag in Sint-Gillis, dader voortvluchtig

© Frédérique Versaen
| Terras van café Jester aan de Halleport (archiefbeeld).
Updated: 11-06-2018 - 12:10

Aan de Hallepoort in Sint-Gillis is zondagavond een man neergestoken in een taverne. Dat bevestigt de lokale politie van de zone Brussel-Zuid en het parket van Brussel.

De steekpartij vond zondagavond rond 20.00 uur plaats in café 'Le Dôme' in Sint-Gillis. Een onbekende man stak er de bareigenaar neer met drie messteken en nam vervolgens de benen.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse en brachten de man in kritieke toestand over naar het ziekenhuis. Het slachtoffer verkeert niet langer in levensgevaar, maar kon wel nog niet ondervraagd worden.

Het parket liet verschillende getuigen verhoren en het gerechtelijk labo van de federale politie ging ter plaatse. Uit de eerste resultaten van het onderzoek blijkt dat de vermoedelijke dader het eerder op de avond al dreigde de uitbater neer te steken. Naar de dader van de steekpartij wordt nog gezocht.

Het is niet de eerste keer dat er in de uitgaansbuurt rond de Hallepoort een steekpartij plaatsvindt. Twee maanden geleden werd in café Jester een man neergestoken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?