Maximiliaanpark Thurn & Taxis appartement woning

| Zicht op het Maximiliaanpark.

Politie arresteert twee verdachten van diefstal met geweld in Maximiliaanpark

11/08/2023

Woensdagnamiddag heeft een team van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene twee verdachten gearresteerd na een diefstal met geweld in het Maximiliaanpark, nabij de Helihavenlaan, eerder die dag. Daarbij werd ook gebruik gemaakt van een bijtende vloeistof, mogelijk ammoniak.

Afgelopen woensdag, omstreeks 7u 's morgens, ontstond in het Maximiliaanpark een gevecht tussen meerdere personen. Toen de politie ter plaatse kwam, trof die een persoon aan die gewond was aan het hoofd. Andere mensen waren op dat moment niet meer aanwezig. Het slachtoffer verklaarde dat er een vloeistof in zijn gezicht gespoten was, waardoor hij een brandende pijn aan de ogen had. Mogelijk gaat het om ammoniak, maar onderzoek zal dat moeten uitwijzen.

Volgens een getuige zou de man verschillende slagen hebben gekregen en werd zijn horloge gestolen. Diezelfde ochtend werd hij naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging, maar zijn leven is niet in gevaar.

In de namiddag merkte een patrouille een man op die in het bezit was van een horloge dat overeenkwam met het uurwerk dat die ochtend gestolen was. Op de vraag waar hij het horloge vandaan had, antwoordde hij dat hij het van een andere man gekregen had, die ook in het park aanwezig was.

De twee verdachten werden meegenomen door de politie voor verhoor. Een verdachte werd ter beschikking gesteld van het parket Brussel en voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem onder aanhoudingsbevel plaatste.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie , Maximilaanpark , helihavenlaan , overval , vloeistof

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni