Prostitutie prostituée sekswerkers Aarschotstraat

| Aarschotstraat in Schaarbeek.

Politie brengt vluchtwagen na schot tot stilstand in vitrine van Aarschotstraat

© Belga - BRUZZ
23/07/2021

Een agent van de politie Brussel-Noord (Evere/Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node) heeft donderdag het vuur geopend op een wagen die op hem en twee collega's af reed. Het voertuig belandde in een van de prostitutieramen van de Aarschotstraat, maar niemand raakte bij het incident gewond. De bestuurder werd ingerekend.

Een politiepatrouille had de wagen opgemerkt op de Albert II-laan en besloten de bestuurder te controleren, omdat die zich verdacht gedroeg. Toen de agenten de bestuurder aanmaanden te stoppen, ging die er echter vandoor. Daarop ontspon zich een achtervolging, die leidde tot in de Aarschotstraat.

De autobestuurder leek te willen inrijden op drie agenten die er te voet patrouilleerden. Eén van die hen haalde zijn vuurwapen boven en loste een schot in de motor van het voertuig. Dat stopte de wagen echter niet, zodat de agenten uit de weg van de losgeslagen wagen moesten duiken.

Wilde rit eindigt in vitrine

Het voertuig kwam ter hoogte van het huisnummer 82 tot stilstand tegen de gevel van een huis. De wilde achtervolging eindigde in een van de vele prostitutieramen in de Aarschotstraat. Twee sekswerkers bevonden zich in de vitrine, maar zij waren net als de agenten ongedeerd. Er is enkel materiële schade en er moet een stabiliteitscontrole van het huis uitgevoerd worden.

In de wagen, die door de klap totaal vernield was, zaten twee jongemannen en drie meisjes. Als bij wonder raakte ook geen van hen verwond. Het vijftal werd meegenomen voor verhoor, maar uiteindelijk werd enkel de bestuurder van zijn vrijheid beroofd. Hij reed rond zonder geldig rijbewijs.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni