Politie Brussel-Noord neemt voertuig van wegpiraat in beslag

© Photonews
© Photonews

Afgelopen maandag heeft de lokale politie van de zone Brussel-Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) opnieuw het voertuig van een wegpiraat in beslag genomen. Het gaat intussen al om de 37e inbeslagname sinds november 2019.

Deze keer ging het om een Renault Clio met drie inzittenden aan boord die gevaarlijk rijgedrag vertoonden. De wagen werd opgemerkt toen hij bliksemsnel door de Aarschotstraat scheurde, waarbij de bestuurder niet stopte voor het zebrapad op het kruispunt van de Aarschotstraat en de Allardstraat. Verschillende voetgangers moesten opzij springen om niet aangereden te worden.

De politie probeerde de wagen tegen te houden maar de bestuurder weigerde te luisteren en zette zijn weg verder in de Aarschotstraat en vervolgens in de Brabantstraat. Op de hoek van de Brabantstraat en de Kwatrechtstraat kon de wagen dan toch tegengehouden worden door een andere patrouille.

Gelet op het rijgedrag van de bestuurder, waarbij hij de fysieke integriteit van andere weggebruikers in gevaar had gebracht, besloot de politie Brussel-Noord de wagen bestuurlijk in beslag te nemen voor een periode van 5 dagen. Het rijbewijs van de bestuurder werd ook ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?