Wegpiraat rijdt 140 km/u in bebouwde kom

© PhotoNews

In Schaarbeek heeft de politie van zone Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) de wagen van een wegpiraat in beslag genomen. De man reed 140 km/u in de bebouwde kom en bracht met zijn rijgedrag het leven van andere weggebruikers in gevaar, aldus de politie.

Een politiepatrouille merkte de man afgelopen zaterdag omstreeks 20.35 uur op toen hij op de Leuvensesteenweg zigzaggende bewegingen maakte tussen andere voertuigen die richting het Meiserplein reden. De bestuurder reed ook op de busstrook met een onaangepaste snelheid en haalde bovendien meermaals in langs links, waar er voertuigen uit de tegenovergestelde richting reden.

Volgens de politie reed de man aan 140 km/uur richting de Notelaarsstraat, op een moment dat er zich verschillende andere weggebruikers en voetgangers op de openbare weg bevonden.

Agenten konden het voertuig onderscheppen ter hoogte van de Brabançonnelaan en stelde daar vast dat de bestuurder onder invloed was van drugs en geen geldig rijbewijs had. "Er werden processen-verbaal opgesteld voor de verschillende verkeersovertredingen en het voertuig wordt voor vijf werkdagen bestuurlijk in beslag genomen", zo meldt de politie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?