Politie Brussel West heeft al 1.368 GAS-boetes uitgedeeld

© PhotoNews

Sinds de invoering van de beperkende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, heeft de lokale politie Brussel West al 1.368 GAS-boetes uitgeschreven voor personen die zich niet aan de opgelegde regels hielden. Dat meldt de politie woensdagavond.

"Ongeveer één derde van de processen-verbaal (25) waren voor handelszaken die in overtreding waren, zoals cafés, restaurants, voedingswinkels, en fitnesscentra", zegt politiewoordvoerster Caroline Vervaet. "Daarnaast sloten nog eens 12 handelszaken de deuren na een waarschuwing van de politie. De handgels en mondmaskers die we bij de vermelde handelaars in beslag namen, werden door het Brusselse parket toegewezen aan het UZ Brussel en de lokale politiezone."

De 1.368 GAS-boetes, elk goed voor een bedrag van 250 euro, werden uitgeschreven voor personen die activiteiten in groep deden, zich onnodig verplaatsten of de regels van social distancing niet respecteerden.

Kort op de bal

"Het eerste weekend van de corona-maatregelen trad de politiezone in eerste instantie nog sensibiliserend op, met een totaal van 151 GAS-boetes op 3 dagen", gaat de woordvoerster verder. "Afgelopen weekend waren we wel zeer streng en werden niet minder dan 410 administratieve sancties uitgeschreven."

"Door kort op de bal te spelen, konden we 20 hardleerse veelplegers identificeren die herhaaldelijk de regels overtreden. Deze personen kregen een bijkomend proces-verbaal voor het in gevaar brengen van de volksgezondheid en zeven van hen werden tijdelijk van hun vrijheid beroofd ter beschikking gesteld van het parket. Daarnaast probeerden 6 personen de tussenkomsten van onze politiediensten te verhinderen door bewust op hen te hoesten of te spuwen."

Ook andere criminaliteit

De politie Brussel West houdt intussen ook de andere criminaliteit nauwgezet in het oog, aldus nog de politiewoordvoerster: "Zo konden we op 24 maart na maandenlang intensief speurwerk de dader van niet minder dan 15 gewapende overvallen op cafés, winkels en tankstations in het Brusselse en ver daarbuiten arresteren."

"Verder werden ook 9 drugdealers gevat tussen 18 en met 31 maart, waarvan er 7 ter beschikking werden gesteld van het parket. Alles samen hadden ze 214 gram cannabis en 278 gram cocaïne op zak. Tot slot werden nog 3 personen met een openstaand aanhoudingsbevel gevat en 2 personen die zich niet aan de voorwaarden van hun elektronisch toezicht hielden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?