Een horloge van het merk Rolex (archiefbeeld).

Politie klist autokrakers en gauwdief van horloge van 24.000 euro

© Belga
17/02/2023

De Brusselse lokale politie heeft vorige week woensdag drie dieven opgepakt. Het gaat om twee mannen die met behulp van een stoorzendertje hadden ingebroken in een wagen, en een man die met geweld een toerist had beroofd van diens luxehorloge, ter waarde van 24.000 euro. Het drietal moet zich binnenkort al voor de correctionele rechtbank verantwoorden. Dat meldt het Brusselse parket vrijdag.

De toerist was op pad in de Kuregemstraat toen hij werd aangesproken door de verdachte. Die vroeg hem om een foto te trekken en toen de verdachte de toerist nadien de hand schudde om hem te bedanken, probeerde hij diens uurwerk los te rukken.

De toerist gaf zich niet gewonnen en een automobilist schoot even te hulp waarop het slachtoffer zich uit de voeten maakte. Niet veel later werd hij door dezelfde verdachte overvallen en kreeg hij enkele rake klappen, maar ditmaal kon een buurtbewoner tussenkomen en de dief overmeesteren tot de politie ter plaatse kwam.

De gauwdief werd ter beschikking gesteld van het parket, dat besloot hem meteen voor de correctionele rechtbank te dagvaarden.

Autoinbraak

Diezelfde dag kon de Brusselse politie twee mannen oppakken die aan de Grote Zavel hadden ingebroken in een voertuig. Een getuige had gezien hoe het slachtoffer zijn wagen parkeerde om vervolgens een handelszaak binnen te stappen.

Het slachtoffer dacht zijn voertuig slotvast te hebben achtergelaten na een druk op de vergrendeling, maar de twee verdachten hadden gebruik gemaakt van een stoorzender om het signaal van de vergrendeling te blokkeren. Op die manier konden ze in het voertuig en haalden er geld uit de portefeuille van het slachtoffer.

Het tweetal sloeg na de feiten op de vlucht maar kon dankzij de grondige persoonsbeschrijving die de getuige gaf, snel ingerekend worden. Hun stoorzendertje werd in beslag genomen en het tweetal moet binnenkort voor de rechtbank verschijnen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni