© federale politie | Politiemensen tijdens hun werk (archiefbeeld).

Politie lost moordzaak op in Oudergem

JP
© BRUZZ
16/10/2023

Een 83-jarige inwoner van Oudergem werd nog geen week geleden als vermist opgegeven. Tijdens het onderzoek bleek dat de vrouw in kwestie vermoord is. Een verdachte is intussen opgepakt en heeft bekend, zo schrijft La Capitale en bevestigt het parket van Brussel.

De federale gerechtelijke politie ontdekte tijdens een huiszoeking bloedsporen en pogingen om bewijsmateriaal te wissen. Dat duidde mogelijk op moord. De speurders voerden vervolgens een uitgebreid onderzoek: ze verhoorden verdachten en getuigen, en bekeken camerabeelden uit de buurt.

Drie personen werden opgepakt voor een uitgebreid verhoor. Een van hen bekende de moord afgelopen zaterdag. Het parket bevestigt dat het gaat om een moord door een naaste, "in de familiesfeer."

De verdachte liet weten waar het lichaam van het slachtoffer verborgen was. Het was sinds 8 oktober verstopt op ongeveer 160 kilometer van Oudergem.

Op 15 oktober is de verdachte voorgeleid bij een onderzoeksrechter, die besloot tot aanhouding. De verdachte verschijnt op 20 oktober voor de raadkamer, laat het parket van Brussel nog weten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie