Politie met stenen bekogeld in Anderlecht

Een van de sociale appartementsblokken in de Peterboswijk

Agenten die aan het werk waren in de Anderlechtse wijk Peterbos, zijn de voorbije maanden verschillende keren bekogeld met stenen. Het parket heeft een onderzoek gestart en zeven dossiers geopend voor poging tot doodslag. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Sinds begin januari heeft de politie verschillende gevallen van agressie gemeld. Politieagenten die in de wijk aan het patrouilleren waren, zijn met stenen bekogeld vanop de flats in de wijk. De daders zijn voorlopig nog onbekend.

Het is niet de eerste keer dat de Peterboswijk in het nieuws komt met buitenissig geweld. De wijk, die bekend is wegens zijn sociale woningflats, wordt al enkele jaren geteisterd door bendegeweld en overlast. De gemeente Anderlecht verhoogde al het aantal politiepatrouilles in de wijk.

In de krant Het Laatste Nieuws getuigen enkele buurtbewoners niet alleen over de agressie van bewoners en rondhangende bendes, maar ook van buitensporig politiegeweld. Agenten zouden zich, volgens getuigen, gedragen als 'cowboys'.

Het gemeentebestuur blijft pal achter het politiekorps staan. "Wij blijven gewoon ons werk doen," klinkt het in de krant.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?