Politie treft 23 kilogram hasj aan na huiszoeking bij Anderlechtse dealer

© Peter Dhondt/BRUZZ
| Politiezone Zuid 5341 (Anderlecht, Sint-Gillis en Vorst.)

Bij een huiszoeking in Anderlecht heeft de lokale recherche van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene meer dan twintig kilogram hasj in beslag genomen. Dat meldt de politie dinsdag.

Enkele inspecteurs in de buurt van de Zuidlaan merkten donderdag 7 juli hoe een mogelijke drugsgebruiker in een auto stapte en verderop al uitstapte. Toen de politie de man tegenhield, bleek hij in het bezit te zijn van twee blokken hasj van elk honderd gram.

Op basis van de nummerplaat kon de politie het adres van de eigenaar achterhalen. Later diezelfde dag volgde een huiszoeking, waarbij de politie 23,1 kilogram hasj aantrof, verdeeld over verschillende pakjes, verstopt in het washok. Er werd ook onder andere 1.300 euro in beslag genomen, drie gsm's en een precisieweegschaal.

Gsm's en cash geld

Tijdens de huiszoeking kwam de bewoner, die even voordien aan het stuur zat van het verdachte voertuig, aangereden. Hij en een passagier werden beiden opgepakt. Die laatste was in het bezit van vier pakjes cocaïne, maar een huiszoeking bij hem leverde niets meer op.

De bestuurder was in het bezit van twee gsm's en 520 euro. De man is reeds gekend voor feiten van diefstal, import en export van drugs, slagen en verwondingen en schijnhuwelijken.

Het drietal werd na verhoor ter beschikking gesteld van het parket en werd door het parket in verdenking gesteld voor bezit van verdovende middelen. De bestuurder is werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?