De Proxy Riva ligt vlakbij de toekomstige Suzan Danielbrug

| De Proxy Riva ligt vlakbij de toekomstige Suzan Danielbrug en een nieuwe woonwijk aan het kanaal.

Politie vat minderjarige met brandkast Delhaize op scooter

© Belga - BRUZZ
16/07/2021

Een patrouille van de politie Brussel-Hoofdstad/Elsene heeft donderdagochtend een minderjarige opgepakt die verdacht wordt van een inbraak de Proxy Delhaize op de Willebroekkaai. De jongeman kon na een achtervolging ingerekend worden en was in het bezit van een brandkast die in de buurtwinkel gestolen was.

Agenten merkten donderdagochtend omstreeks 03.10 uur een scooter op aan het kruispunt van de Helihavenlaan met de Antwerpsesteenweg. Op de stadsbrommer zaten twee jongelui van wie er één een koffer leek te dragen. De agenten besloten het verdachte duo te volgen, maar de scooterbestuurder had dat in de smiezen en schoot ervandoor.

De politie zette de achtervolging in en kon even later de passagier van de scooter inrekenen. Die bleek geen koffer maar een brandkast bij te hebben. Ook de scooter kon teruggevonden worden, in de Willem De Molstraat in Laken, maar de bestuurder had de benen genomen en is voorlopig nog op vrije voeten.

Korte tijd later kreeg de politie een melding dat het inbraakalarm van een Delhaize-supermarkt op de Willebroekkaai eerder die nacht was afgegaan en dat er uit de winkel een brandkoffer gestolen was. In het verleden was ook de Louis Delhaize aan de Akenkaai enkele meters verderop al regelmatig het slachtoffer van inbrekers.

De opgepakte jongeman, die minderjarig bleek, werd voorgeleid bij de jeugdrechter. Het verdere onderzoek naar de omstandigheden van de inbraak en naar de bestuurder van de scooter loopt nog, aldus het parket.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni